OffCircle: Utbildning

OffCircle erbjuder marknadens mest kvalificerade undervisning inom en rad olika områden. Våra undervisare
har stor scennärvaro och lång erfarenhet av föreläsning och handledning. Bland mängden av nöjda kunder kan nämnas Göteborgs universitet, Göteborgs Tekniska Gymnasium, Lernia och ABF.

Kontakta oss för bokning: info(at)offcircle(dot)se.
Nedan visas de kurser, workshops och föredrag som erbjuds i dagsläget. Klicka för mer information.
Programmering
C/C++ med Visual Studio (kurser, högskole- och gymnasienivå) •••
Webbdesign och webbprogrammering
DHTML (HTML/CSS/Javascript) med Dreamweaver och Visual Studio (kurser, gymnasienivå) •••
Javascript och AJAX (workshop, gymnasienivå) •••
WordPress – en enkel lösning (workshop, gymnasienivå) •••
Övrigt
Rolig matematik (föreläsning) •••
Om kreativitet (föreläsning) •••

OffCircle erbjuder marknadens mest kvalificerade undervisning inom en rad olika områden. Våra undervisare har stor scennärvaro och lång erfarenhet av föreläsning och handledning. Bland nuvarande och tidigare nöjda kunder kan nämnas Göteborgs universitet, Göteborgs Tekniska Gymnasium, Lernia och ABF.

Nedan visas de kurser, workshops och föredrag som erbjuds i dagsläget.
För mer information, bokning och priser, kontakta Simon på simon@offcircle.se.

Programmering
Grundläggande C++ med Visual Studio
Detta ämne omfattar all grundläggande teori för det objektorienterade programspråket C++, inklusive en introduktion till ett flertal standarder för utveckling av grafiska användargränssnitt.

Gymnasiekurser
OffCircle tillhandahåller kurserna Programmering 1 och 2 (se beskrivning på Skolverkets webbplats). Vår fokus ligger på att förklara de abstrakta begrepp som teorin för både strukturerad och objektorienterad programmering innehåller (bl.a. funktioner, pekare, klasser, objekt och mallar) på ett enkelt sätt. Vi har utvecklat eget kursmaterial (kompendier och övningar) som fungerar för elever på alla nivåer. Undervisningen präglas av en lekfull dialog mellan kursdeltagarna och en kompetent lärare med lång yrkeserfarenhet.
Kontakt: info@offcircle.se

Kompetensutveckling för lärare
OffCircle erbjuder en kurs för programmeringslärare. Målet är att förbättra befintliga kurser och fokus ligger på teoretiska begrepp och hur dessa kan förklaras på ett pedagogiskt sätt. Praktiska programmeringsövningar för nybörjare leder vanligtvis till att mycket tid läggs på att hitta och rätta fel. Detta kan undvikas genom att öka elevernas förståelse av den bakomliggande teori som ofta glöms bort i undervisningen. Genom att höja lärarens teoretiska kunskapsnivå får eleverna därmed bättre praktiska förutsättningar.
Kontakt: info@offcircle.se

Högskolekurser
Undervisningsansvarig på OffCircle, Simon Jensen, har tidigare undervisat på Göteborgs universitet och är expert när det gäller definition och förklaring av de datalogiska begrepp som används i C/C++ (exempelvis pekararitmetik, egendefinierade operatorer, komplexa tal och rekursion), matematisk problemlösning samt optimering av algoritmer.
Kontakt: simon@offcircle.se
Webbdesign och webbprogrammering
DHTML (HTML/CSS/Javascript) med Dreamweaver och Visual Studio
Detta ämne omfattar all teori som behövs för att skapa interaktiva webbplatser med dynamisk HTML (DHTML) vilket är en samlingsbeteckning för de vanligaste teknologierna inom detta fält.

Gymnasiekurser
OffCircle tillhandahåller kurserna Webbutveckling 1, 2 och 3 (se beskrivning på Skolverkets webbplats). Vår fokus ligger på att förklara de begrepp som används vid webbprogrammering (märkspråk, stilmallar, skriptspråk, DOM, vektorgrafik, interoperabilitet, protokoll, teckenkodning och mycket annat) på ett enkelt sätt. Vi har utvecklat eget kursmaterial (kompendier och övningar) som hjälper eleverna att snabbt komma igång med ämnet, rent praktiskt. Undervisningen präglas av en lekfull dialog mellan kursdeltagarna och en kompetent lärare med lång yrkeserfarenhet.
Kontakt: info@offcircle.se

Kompetensutveckling för lärare
OffCircle erbjuder en kurs för lärare som behöver veta mer om webbprogrammering. Målet är att förbättra befintliga kurser och fokus ligger dels på teoretiska begrepp (att förklara dessa på ett pedagogiskt sätt) och dels på praktiska övningar (att välja rätt typ av övningsuppgifter). Vi vet att genom att höja lärarens teoretiska kunskapsnivå får eleverna bättre praktiska förutsättningar.
Kontakt: info@offcircle.se

Javascript och AJAX (workshop)
AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) är ett samlingsnamn för flera olika tekniker som kan användas för att bygga webbapplikationer med samma typ av interaktivitet som t.ex. Facebook och Google Maps. Genom praktiska övningar lär eleverna de delar av språket JavaScript som behövs för att snabbt komma igång och enkelt skapa nya applikationer eller uppgradera funktionaliteten på befintliga webbplatser. Vissa förkunskaper är nödvändiga (HTML och CSS) och denna workshop är lämplig som supplement till gymnasiekurserna Webbutveckling 1, 2 och 3 (se beskrivning på Skolverkets webbplats).
Kontakt: info@offcircle.se

WordPress – en enkel lösning (workshop)
Många känner till problemet att man behöver en hemsida snabbt – exempelvis i samband med presentation av skolarbeten eller någon typ av kortvarigt projekt – och ingen har möjlighet att bygga en applikation från grunden. Då är WordPress en perfekt lösning. Inga programmeringskunskaper behövs, och det är gratis. Denna workshop lär deltagarna att installera, konfigurera och underhålla en hemsida med hjälp av WordPress. Vi går även igenom plug-ins och teman samt hantering av användare. Slutligen visas hur man enkelt kan skapa och driva en webbshop och ta emot betalningar via PayPal och andra vanliga betalsystem. För de intresserade ges en introduktion till PHP-programmering, vilket är nödvändigt om man vill ta steget vidare och utveckla egna teman för WordPress. Inga förkunskapskrav. Denna workshop är lämplig för alla gymnasieinriktningar.
Kontakt: info@offcircle.se
Övrigt
Rolig matematik
Följ med på en fantastisk resa in i talens och matematikens värld. Upplev på nära håll att när aritmetik och algebra används på vissa sätt så går resultatet inte att skilja från magi och trolldom. Bli förvånad över att det finns meningslösa tal, förbjudna tal och hemliga tal som inte går att beräkna. Var med och lös komplicerade problem på ett överraskande enkelt och begripligt sätt. Se mystiska paradoxer och få förklaringen till dem. Få svar på många spännande frågor. Varför är 2+2 inte alltid lika med 4? Vilka är de största talen vi människor någonsin har använt? Hur vinner man i tärningspel? Varför kan vissa namn inte skrivas spegelvända? Kan matematik vara oanvändbar? Kan tal vara farliga? Föredragshållaren Simon Jensen har många års scenerfarenhet, vilket präglar föredraget på ett humoristiskt och livsbejakande sätt. Inga förkunskaper utöver grundskolenivå krävs.
Kontakt: simon@offcircle.se

Om kreativitet
Följ med på en resa till underlandet och förstå kreativitetens innersta väsen. Undervägs behandlas ämnen som improvisation, intelligens, abstraktion som grundläggande tankeverktyg, språk, poesi, musik, tid, kommunikation, sexualitet, sömn, livets möjligheter och människans fascination av döden. Är publiken i rätt stämning kan det tänkas att turen även går förbi relativitetsteori och metamatematik. Många års scenerfarenhet präglar både uppläsningar och föredrag på ett humoristiskt och livsbejakande sätt.
Kontakt: simon@offcircle.se
Denna föreläsning kan även bokas via Författarcentrum Väst.

© OffCircle Telefon: 031-22 11 27 E-post: info(at)offcircle(dot)se Facebook LinkedIn